Radostné léto s Charitou Neratovice

Ani s příchodem léta v neratovické Charitě nezahálíme a spolu s našimi klienty si užíváme dlouhé slunečné dny naplno. Hned v závěru června se v Denním stacionáři v Odolene Vodě konala velká sláva. Jedna z našich věrných klientek, paní Primasová, zde měla možnost oslavit své významné jubileum. Ke krásným 80. narozeninám si pro ni naše pečovatelky připravily výborný bezlepkový ovocný dort a celý stacionář náležitě vyzdobily, což ji dojalo až k slzám. Oslavenkyni velmi potěšila také hojná účast ze strany klientů, kteří ji společně pogratulovali a předali drobné dárečky. Ze starého gramofonu zněla oblíbená hudba, která přímo vyzývala ke společnému tanci a zpěvu. Celý den provázela příjemná atmosféra a všichni zúčastnění si užívali dobré jídlo, milou společnost i veselou zábavu.

Také obyvatelé Domu s pečovatelskou službou v Klecanech žijí poměrně aktivním životem. Pracovnice Charity Neratovice se tu vedle běžné péče o klienty, jakou je například pomoc s hygienou, chodem domácnosti či zajištěním obědů, starají také o jejich rozptýlení a zapojení do různých aktivit. V současnosti dělají zdejším klientům společnost třeba naše dvě roztomilé strašilky, které si všichni okamžitě zamilovali. Velmi často a rádi je k nám chodí navštěvovat, jen tak pozorovat, anebo krmit listy ostružiníku, které jim sami donesou.

V druhé polovině července jsme také oficiálně zahájili naše Seniorské hraní v Domě s pečovatelskou službou v Libiši. Zdejším klientům již delší dobu podobné aktivity chyběly a není proto divu, že se všichni s obrovskou radostí v očích ihned zapojili a spolu s námi procvičili mozkové závity i protáhli své kosti. Nyní se scházíme pravidelně každé úterní dopoledne a užíváme si nejen společnost milých lidí, ale také spoustu zábavy třeba při turnaji v Bingu. A krásného počasí neváhají využít ani naše úžasné pečovatelky v terénu, které s klienty vyráží na pravidelné procházky a zpříjemňují jim tak všední dny.