Charitní síť ve světě

Farní charita Neratovice je součástí celosvětové sítě Caritas Internationalis, která působí ve více než 200 zemích světa. Charitní organizace je tak jednou z největších celosvětových sítí usilujících o odstranění chudoby a nastolení spravedlivější společnosti.

Charitní síť v České republice

Národním střediskem Charity v naší zemi je Charita Česká republika. V roce 1995 byla přijata za řádného člena Caritas Internationalis. Charita Česká republika sdružuje šest diecézních a dvě arcidiecézní charity (Arcidiecézní charita Praha, Arcidiecézní charita Olomouc, Diecézní charita Brno, Diecézní charita České Budějovice, Diecézní charita Litoměřice, Diecézní charita Hradec Králové, Diecézní charita Plzeň, Diecézní charita Ostravsko-opavská). V každé (arci)diecézi působí další složky Charitní sítě: farní, oblastní nebo městské charity – celkem jich v České republice funguje více než tři sta padesát. Na všech svých úrovních provozuje Charita v ČR více než 500 sociálních a zdravotních služeb, zaměstnává více než 6 600 pracovníků, spolupracuje s více než 50 tisíci dobrovolníky a ročně její služby pomohou na 200 tisícům klientů. Charita Česká republika je tak prostřednictvím všech svých složek největším nestátním poskytovatelem sociálních služeb u nás.