KOUZELNÍK ČAROVAL FARNÍ CHARITĚ NERATOVICE

Jarní počasí přivítalo příznivce Farní charity Neratovice v Libišské Sokolovně. Setkání klientů a přátel je nedílnou součástí neratovické charity. 11 let se můžou naši senioři, zástupci spřátelených obcí a měst sejít a užít si příjemné odpoledne s programem. Při kávě a něčem dobrém si popovídat, zazpívat a zatančit. Překvapením pro všechny byl kouzelník Tomasiano, který předvedl svou magii a všechny okouzlil stejně jako Lucii Bílou v soutěži Česko Slovensko má talent 2016. Kromě zážitků si každý odnesl od našich přítomných sponzorů malý dárek. Dárek si odnesla i sestra roku paní Martina Březinová a pečovatelka roku paní Ivana Kučerová. Doufáme, že se všichni příští rok sejdeme zase.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

NOVÝ SOCIÁLNÍ VŮZ  PRO FCH NERATOVICE

Ředitelka FCH Neratovice Miloslava Machovcová a zástupce společnosti Kompakt s r.o. pan Rudolf Adam

Dne 13.12.2017 byl Farní charitě Neratovice předán nový automobil Dacia Dokker od společnosti Kompakt spol. s r.o. Poděbrady, která svojí vytrvalostí sehnala sponzory a projekt ,, Sociální vůz ,, zrealizovala. Během dvaceti let práce na tomto projektu předala společnost Kompakt spol. s r.o. společně s organizacemi, které si zakoupily reklamní plochu na sociálním vozidle, na šest set padesát „sociálních vozů“ po celé republice. Jeden z těchto vozů, v pořadí třetí, budete moci vídat v Neratovicích a okolí a bude sloužit potřebám našich klientů. Velké poděkování patří všem firmám a úřadům, které se na realizaci tohoto projektu podílely.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Národní cena kvality pro Farní charitu Neratovice

Farní charita Neratovice byla oceněna Národní cenou kvality České republiky v programu START PLUS titulem "úspěšná organizace". Slavnostní předání ceny se uskutečnilo dne 28.listopadu 2017 ve Španělském sále Pražského hradu pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana, předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha a ministra průmyslu a obchodu ČR Jiřího Havlíčka.

Cenu převzala ředitelka organizace paní Miloslava Machovcová:,,Jsem velice potěšena, že naše organizace získala toto ocenění, které je výsledkem kvalitní, týmové spolupráce všech zaměstnanců naší organizace. Tímto bych chtěla všem zaměstnancům velice poděkovat.

Národní cena kvality ČR je prestižní ocenění udělované již od roku 1995. Program START PLUS využívají organizace, které chtějí získat komplexní popis v jakém stavu se organizace nachází a hodnocení tohoto stavu. Výstupem hodnocení je zpráva zahrnující silné stránky organizace, oblasti pro zlepšování a bodové hodnocení. Oceněná organizace může  získat jeden z titulů : perspektivní či úspěšná organizace.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Týden globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.